Vi är ett litet ullspinneri i Roslagen med stor kärlek till ull.

Vi använder bara svensk ull och hela tillverkningen sker hos oss. Vi köper in ullen direkt från fårägare runt om i landet. Vi väljer noga ut den bästa ullen, sorterar, tvättar, kardar och spinner den till färdigt garn att sticka eller väva av. Vår målsättning är att alltid bevara ullens unika egenskaper genom att hantera råvaran varsamt med så få tillsatser som möjligt. De svenska fåren har en oändlig variation i sina ullfiber och nyanser. Detta tar vi tillvara och spinner mjuka glansiga garner av den fina ullen.Vi färgar inte utan låter fårens naturliga skiftningar ge liv åt garnet. Bra råvara, känsla och varsam framställning ger hög kvalitet. Vi producerar våra garner på ett hållbart sätt. Av svensk ull i Sverige.

 

Ull

Mjukt, lätt, silkig, vacker, formbar och varm. Ullfiberns goda egenskaper är många

  • Isolerar mot kyla och värme
  • Värmer även då den är fuktig. Ull kan ta upp så mycket fukt som 30%av sin egen vikt utan att kännas fuktig.
  • Andas och är till viss del vattenavvisande. Ullen är andningsaktiv. Den tar lätt upp vatten i form av ånga, vilket gör att den är mycket bra på att leda bort fukt från kroppen så att vi håller oss torra och varma, men vatten i flytande form stannar utanpå ullfibern så att den isolerande luften i plagget blir kvar.
  • Är smutsavvisande, självrenande och motverkar dålig lukt. Ett ullplagg behöver inte tvättas särskilt ofta. Ullen har en självrenande effekt och bakteriehämmande egenskaper. Det räcker oftast bra med att hänga ut sit plagg på vädring för att det ska kännas rent och för att dålig lukt ska försvinna.
  • Är formbar, slitstark och skrynklar inte. Ulen är mycket elastisk och tappar inte formen.
  • Är brandsäkert. Ullfibern är inte lättantändlig och den brinner långsamt.
  • Åldras vackert och kan antingen återvinnas eller komposteras när plagget är utslitet. Ull är ett av våra mest hållbara material då den är 100% förnybart och naturligt

Vi tror att: Man mår bra av ull. Man mår bra av att sticka och väva. Ull är kvalitet och ger livskvalitet.

Våra garner

”GOTLAND” är ett rustikt garn med hög glans och mjukhet Spunnet av ca 70% gotlandsull och 30% finull. Gotlandsullen ger garnet en hög glans och gloria. Finullen ger mjukhet och volym.

”JÄMTLAND” är ett riktigt mjukt garn spunnet av ull från Jämtlandsfåret - en svensk merinokorsning. Jämtlandsullen är väldigt finfibrig och mjuk, men har ändå en fin glans och lyster. Garnet har en härlig stuns och elasticitet och ger en tydlig maskdefinition. Passar bra till kroppsnära plagg.

Vi samarbetar med skickliga formgivare som tar fram stickbeskrivningar till våra garner. Vi har materialsatser till över 70 modeller av koftor, tröjor, sjalar och mycket mer, som kan bli till plagg som kommer att vara till nytta och glädje under många år.